Eén met God

Wanneer je God toelaat in je hart en alles in jezelf aan het licht gekomen is, kun je steeds meer Eén worden met God. Jouw manier van Zijn valt dan samen met het Zijn van God, zodat je in je spreken, in je handelen, dus via je lichaam God voelbaar en zichtbaar maakt.

Je bent niet God, je kunt wel Eén zijn met God. Jij hebt een lichaam en God niet. Dat is een wezenlijk verschil. Het lichaam ervaart en jij neemt het waar. In die Eenheid met God neem je niet alleen God waar, maar ook hoe andere mensen op jou reageren. Je leeft nog steeds hier op aarde, je leeft in de dualiteit van deze wereld. Je hebt nog steeds te maken met licht en donker, met goed en kwaad.

Als je helemaal Licht bent, omdat er helemaal geen duisternis meer in je is, zal jouw Licht zichtbaar maken wat in de duisternis ligt. De duisternis kent vele vormen. De angst die daaraan ten grondslag ligt kan angstwekkende, demonische en destructieve vormen aannemen. Als de angst groot lijkt en daarom verdrongen wordt, zal veelal de aanval ingezet worden, zodat het niet gevoeld hoeft te worden. Juist degene met het Licht wordt het liefst een kopje kleiner gemaakt.

God was, God is, God zal er altijd zijn. Wat wij mensen ook doen. Of wij onszelf kapot maken, of anderen. Of we dat nou doen in naam van God of niet. Ongeacht wat we God allemaal in de schoenen schuiven, God is. God wordt er niet anders van.

Eén zijn met God is ervaren wat mensen naar je uit kunnen doen, ronduit akelig en destructief en beseffen dat het niet aan jou is om dit te veranderen. Als iemand dit wil doen, dan wil diegene dit doen. Jij bent. Zoals Jezus aan het kruis is gegaan, kruisigen mensen elkaar ook met hun veroordelingen. Zo kan jij ook gekruisigd worden vanwege je Licht. Je ervaart het in je lichaam, maar je wordt er niet anders van.

Op het moment van kruisiging voelt Eén zijn met God als een spiegelgladde heldere oceaan met een wolkeloze hemel. Enkel stilte, enkel vrede.

© Wonieka A. Meuter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s