De godin eren

20131028-142701.jpg

Hij belde haar terug omdat hem gevraagd was de godin in haar te eren, hoewel hij haar niet kende en slechts één keer had gesproken vanwege een begeleidingsvraag. Goral was tijdens het telefoongesprek onder de indruk geraakt van haar stilte en sereniteit. Dat bracht hem drie kwartier liggend op zijn buik in het gras en terwijl hij zich met haar verbond ontving hij zijn boodschap aan haar.

Verrast ontving zij zijn woorden als een geschenk, precies op het juiste moment in haar leven. Hij was een boodschapper die de godin van de liefde mocht eren, doch die ging denken dat hij daarvoor nodig was. Zijn tantrische achtergrond, geworteld in Indiase voorouders, bepaalden zijn identiteit en zijn waarde als man. Hij beheerste zijn lingam en had veel kennis over en ervaring met tantrische rituelen. Met zijn innerlijke ogen had hij haar yoni gezien als een prachtig goddelijk juweel, waarvan hij erg onder de indruk was.

Goral wilde haar inwijden in de geheimen van de tantra en dacht dit met behoud van zijn huwelijk te kunnen doen. Hij dacht dat zij zichzelf onderschatte, wilde steeds over lichamelijke (seksuele) ervaringen praten. Zij ervoer weinig ruimte door zijn overheersende gerichtheid op haar, vanuit zijn overtuiging dat hij iets moest doen. Vanuit haar vrouwelijke kracht, liefde en inzicht maakte zij haar grenzen duidelijk en wat zij bij hem waargenomen had. Zij wil liefde leven met een man in alle aspecten van het bestaan, omdat alleen in overgave aan elkaar het samengaan van het mannelijke en het vrouwelijke volledig geheeld en gemanifesteerd kan worden.

Hoewel Goral oprecht wilde onderzoeken of hij met deze vrouw verder wilde, speelde zijn gerichtheid op haar lichaam en haar yoni hem parten als iets wat niet te bedwingen leek. Op het moment dat zij haar hart voor hem opende en de liefde liet stromen, was dat aantrekkelijk en tegelijk beangstigend. Hij wilde wel haar prachtige yoni, maar niet haar liefde. Door haar liefde was zijn gebrek aan liefde en behoefte aan seksuele intimiteit zichtbaar geworden achter zijn mooie woorden en tantrische vaardigheden. De godin van de liefde wist hij niet te eren.

Een man hoeft niet hard te werken om de godin in een vrouw te eren, door veel te doen om haar te bevredigen en tot hoogtepunten te brengen. Het is aan beide partners om zich volledig te openen en zichzelf en de ander te eren. Niet alleen in bed. Een warm en liefdevol hart heeft aandacht en weet zorg te dragen in alle aspecten van het bestaan.

Als het doen losgelaten kan worden, kan de liefde en wijsheid van de godin ontvangen worden. In de ontspanning en ruimte die er ontstaat wordt het veilig zich te laten leiden en mee te laten nemen in de wereld van de vrouw. Een wereld waarin zijn ware mannelijke kracht tot leven gebracht wordt en vrijelijk kan stromen. De belevingswereld van het manzijn mag ruimte gaan maken voor die van de vrouw, zodat er in deze ontdekkingstocht zich nieuwe werelden zullen openbaren in een gezamenlijk samenzijn.

© Wonieka A. Meuter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s