Ziek?

Voor mij is er geen ziekte. Dat vind ik eigenlijk een ongepast woord. Zoals ik het zie en ervaar reageert het lichaam op iets. En dat iets kan vanalles zijn, voeding, emoties, stress, insecten beten, energieen van anderen, onderdrukking, enzenz. Het enige wat het lichaam wil is weer heel worden. Net als de natuur wil het de balans weer herstellen.

Voor mij als bewoner van het lichaam ligt de uitdaging om te achterhalen wat er aan de hand is, waar het lichaam op reageert. Dat doe ik door stil te worden, mijn lichaam te voelen, mijn gedachten, gevoelens en emoties waar te nemen. Dan komen de antwoorden, wordt duidelijk wat er aan de hand is.

Hierin aanwezig zijn doet al heel veel aan het herstel van de balans. Door te vertrouwen op het helend vermogen van je lichaam.

6 gedachten over “Ziek?

 1. Wat is hier nog aan toe te voegen. Niets, want het is zo het lichaam reageert op iets en dat krijgt het woord ziekte. Maar spijtig genoeg zijn er bepaalde ziektes waar we mee geconfronteerd worden en waar moeilijk een overwinning mee gepaard gaat.

  Aum Shanthi

  1. Ook dan maak je dat niet zomaar mee. Als je het kunt aanvaarden en aanwezig kunt zijn in wie je bent, ongeacht wat er met je lichaam aan de hand is, vind er ook heling plaats.

 2. Een heling op psychisch vlak dat klopt. Maar niet altijd tegen de ziekte.
  Maar het klopt nogmaals het aanvaarden en je lichaam het nodige laten doen kan helpen om veel te overwinnen.

  Aum Shanthi

  1. Als je schrijft ‘tegen de ziekte’ dan is er nog een gevecht. Zoals men zegt dat je moet vechten tegen de ziekte kanker. Welk gevecht je ook voert, je zult verliezen.

 3. Je kan het ook bekijken als het te aanvaarden als men het zo schrijft.
  Voorbeeld zelf ben ik meermaals aan de rug geopereerd. Daar kon ik niet ten buiten maar na de operaties hoefde ik geen medicatie nog andere dingen. Dat deed ik zelf. Net zoals je schrijft.
  Maar er zijn nu eenmaal ziektes en dat moeten we aanvaarden daar het lichaam niets tegen kan doen hoe sterk je ook bent hoe graag je het zou willen. Dan is overgave soms nog het mooiste leed.

  Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s