Over Wonieka

feb 15

Op 16-jarige leeftijd bracht ik onder woorden naar mijn moeder dat ik wist dat ik veel in huis had, maar alleen niet wist hoe ik daar bij kon komen. Daar is mijn zoektocht terug naar mezelf begonnen. Allereerst door mijn intellectuele en mentale vermogens te ontwikkelen via een universitaire studie. Tijdens die studie kwam ik in aanraking met de Brahma Kumaris, waar ik heb leren mediteren en acht jaar raja yoga heb gestudeerd en onderwezen. Mijn helderheid en mijn verlangen naar innerlijke vrijheid noodzaakten mij tot het loslaten van deze organisatie en de levenswijze die daarbij hoorde. Vele andere richtingen en methodes heb ik daarna onderzocht.

Allerlei verwarringen over mezelf, mijn kindertijd en hoe ik het leven, andere mensen en de wereld om mij heen ervaarde, werden opgehelderd en begrepen tijdens de cursus Intuïtief Ontwikkelen, de opleiding Intuitief begeleiden en Avé Tara die ik gevolgd heb. Daarna volgden er periodes van stilte en meditatie die mij volledig bewust gemaakt hebben van wie ik ben en waartoe ik hier op aarde ben. Met mijn manier van leven laat ik zien hoe je hemel en aarde, het aardse en het spirituele kunt integreren, zodat je wie je bent in elk aspect hier op aarde kunt leven terwijl je in verbinding blijft met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen. Ik geniet ervan om anderen deelgenoot te maken van de vreugde, stilte en rijkdom die ik leef.

bv 14 vInmiddels ga ik blootsvoets door het leven wat een intense verdieping geeft aan mijn beleving van de natuur, de seizoenen. Hierdoor voel ik mij thuis waar ik ook mijn voeten neer zet. 

“Als je jouw uniek-zijn (h)erkent, kun je elk moment ten volle beleven en valt de afscheiding tussen jou en de ander weg.”

kringel

Advertenties

2 gedachtes over “Over Wonieka

  • De blog (on)eetbare tuin is vooral voor mijzelf bedoelt om allerlei info rond de tuin te verzamelen zodat ik eea gemakkelijk terug kan vinden, als een soort verslag van wat er in de tuin gebeurt en wat ik inmiddels zelf gemaakt heb van de planten in de tuin. En als ik info van anderen gebruik dan verwijs ik daarnaar.
   Ik ben heel blij met websites als die van jou ter inspiratie, omdat ik zelf nog niet zo lang aan het wildplukken ben.
   Op FB is een sterk groeiende groep over de eetbare wilde planten tuin met als bedoeling om ervaringen te delen met het creëren van meer eetbare wilde planten in de tuin en wat je daarmee kunt doen.
   Groetjes van Wonieka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s